W klasie 1s piątki to dni „lekkich plecaków” — wtedy dzieci nie muszą dźwigać książek, a czas w szkole poświęcają zajęciom praktycznym. Tym razem uczniowie zaproponowali degustację owoców i warzyw zamkniętych w słoikach. Dzieci z dumą prezentowały przetwory z domowych spiżarni i wykazały się szeroką wiedzą na temat witamin ukrytych w tych smakołykach. Nie mogliśmy długo czekać z ich otwarciem, ponieważ po klasie unosił się kuszący zapach świeżo pieczonego pieczywa. Smaki, kolory i aromaty owoców oraz warzyw były niepowtarzalne.
Z okazji „Dnia Nauczyciela” pierwszoklasiści wręczyli Pani Dyrektor moc witamin zamkniętych w słoiczkach.

Degustacja dżemów

Degustacja pasteryzowanych warzyw

Degustacja soków

Degustacja warzyw i owoców zamkniętych w słoikach

Prezentowanie swoich przetworów

Rozmowa na temat etykiet na przetworach

Rozmowa na temat rodzajów pieczywa

Rozmowa na temat zdrowego odżywiania

Rozmowa o zdrowym stylu życia

Życzenia z okazji Dnia Nauczyciela dla Pani Dyrektor od klasy 1s