W klasie 1s piątki to dni „lekkich plecaków” — wtedy dzieci nie muszą dźwigać książek, a czas w szkole poświęcają zajęciom praktycznym. Tym razem uczniowie zaproponowali degustację owoców i warzyw zamkniętych w słoikach. Dzieci z dumą prezentowały przetwory z domowych spiżarni i wykazały się szeroką wiedzą na temat witamin ukrytych w tych smakołykach. Nie mogliśmy długo czekać z ich otwarciem, ponieważ po klasie unosił się kuszący zapach świeżo pieczonego pieczywa. Smaki, kolory i aromaty owoców oraz warzyw były niepowtarzalne.
Z okazji „Dnia Nauczyciela” pierwszoklasiści wręczyli Pani Dyrektor moc witamin zamkniętych w słoiczkach.
Degustacja dżemów
Degustacja pasteryzowanych warzyw
Degustacja soków
Degustacja warzyw i owoców zamkniętych w słoikach
Prezentowanie swoich przetworów
Rozmowa na temat etykiet na przetworach
Rozmowa na temat rodzajów pieczywa
Rozmowa na temat zdrowego odżywiania
Rozmowa o zdrowym stylu życia
Życzenia z okazji Dnia Nauczyciela dla Pani Dyrektor od klasy 1s
